Artikel Van Dusschoten in TOM

In het april nummer van TOM (Twents Ondernemers Magazine) is een mooi artikel te lezen over Van Dusschoten Bestrating & Bouw.

Hieronder vindt je de tekst en de bijbehorende foto:

Van Dusschoten Bestrating & Bouw

Van Dusschoten Bestrating & Bouw is er voor zowel tuintjes van de particulier als voor grote projecten van de zakelijke markt. In juni bestaat Van Dusschoten Bestrating & Bouw vijftien jaar. Sinds de oprichting zijn er verschillende dingen veranderd.

Eigenaar Dennis van Dusschoten begon bijna vijftien jaar geleden alleen, inmiddels heeft hij 5 medewerkers in dienst. Deze werknemers vallen allemaal onder het leerbedrijf dat ongeveer vijf jaar geleden is opgericht. Hier worden opleiding en praktijk met elkaar gecombineerd.

Dennis: “Ik had de ambitie om meer dingen te doen, maar dan moet je groter worden. Om groter te worden moet je meer voertuigen, meer machines en ook meer werknemers hebben en als er geen werknemers zijn, moet je ze zelf opleiden”. Dit opleiden doet hij met succes, in 2011 werd hij genomineerd voor “Beste Leerbedrijf Bouw en Infra 2011”. Hij mocht uiteindelijk de tweede prijs in ontvangst nemen, een prijs waar hij erg trots op is. Het opleiden van leerlingen kost tijd en energie, maar levert ook voordelen op. Zo is er bij Van Dusschoten Bestrating & Bouw een mix van leeftijden en opleidingsniveaus. Dennis vindt het belangrijk om zijn personeel een goed startpunt te bieden, hij geeft ze vervolgens ook de ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Naast de specialisatie als leerbedrijf houdt Van Dusschoten zich vooral bezig met machinaal werk, zoals het bestraten met machines. Het bedrijf begon vooral met particuliere klanten, maar krijgt steeds meer grote projecten. Momenteel is het bestratings- en bouwbedrijf bezig met ongeveer 90% van de machines te vervangen. Een flinke investering, maar met zicht op de toekomst, verwacht Dennis hier nog lang profijt van te hebben. Door deze nieuwe machines kan hij namelijk grotere projecten aannemen.

Wanneer hij verder vooruit kijkt, naar de komende vijftien jaar, verwacht hij niet een keer zo groot te worden, maar dit hoeft van hem ook niet. “Als je een groot bedrijf hebt, ben je niet meer met het werk bezig, maar alleen maar bezig met werk binnenhalen. Nu kan ik nog gewoon lekker meewerken”, aldus Dennis. In plaats van groter worden ziet hij een fusie met andere bedrijven wel voor zich: “Door specialisaties samen te voegen, kan je een berdere doelgroep bereiken. “Momenteel heeft hij geen concrete plannen, maar hij is positief ingesteld en blijft kijken waar de kansen liggen.

Artikel Van Dusschoten in TOM: Dennis met collega's tijdens een klus.

Bron: TOM (Twents Ondernemers Magazine) – Nummer 2 – April 2013