Opleidingen

Van Dusschoten bestrating is een Erkend leerbedrijf voor de grond weg en waterbouw.

Opleiding stratenmaker

Alle werknemers die bij van Dusschoten in dienst zijn in het bezit van het vak diploma stratenmaker of zijn in opleiding. Van Dusschoten meld alle nieuwe werknemers aan bij het ROC in Rijssen. De opleiding is een BBL opleiding en bestaat uit 4 dagen werken 1dag in de week naar school.Praktijk opleiding wordt bij van Dusschoten op eigen terrein gegeven.De opleiding van het ROC heeft een duur van maximale 2 jaar. Het diploma bestaat uit diversen onderdelen (compententies). Na het behalen van alle onderdelen reikt het ROC het diploma uit.

1000 jongeren project

openingwethouderSamen met de Gemeente Enschede en Werkplein zet Van Dusschoten bestrating en bouw zich in voor het 1000 jongeren plan. Een project mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.
Dit houd in dat jongeren van 17 tot 27 jaar die een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt kunnen deelnemen aan dit project.
De jongeren die deel nemen aan dit project werken de eerste 3 maanden op de praktijk school bij van Dusschoten bestrating en bouw op het eigen opleidingsterrein. De deelnemer krijgt met eventueel behoud van een uitkering hiermee de basis voor het vak Stratenmaker.

Als er na 3 maanden van beide kanten voldoende basis is om verder te gaan, krijgen de jongeren een jaar contract met een opleidingtaject in samenwerking met het ROC Rijssen.

Naast 4 dagen werken volgt de deelnemer dan een opleiding BBL welke 1dag in de week naar school inhoud.

De opleiding van het ROC heeft een duur van maximale 2 jaar.  Het diploma bestaat uit diversen onderdelen (compententies). Na het behalen van alle onderdelen reikt het ROC het diploma uit.

Wat doet een stratenmaker?

Stratenmakers zijn werkzaam in de wegenbouw of in tuinbouw/particulier.

wegenbouw:

het maken van trotoir met tegels
het maken van een straat met gebakken en of beton klinkers

Tuinbouw/particulier:

Terrassen
Wandelpaden
Opritten
Bloembakken
Tuin in samenwerking met een hoevenier

De persoonlijke gereedschappen van een stratenmaker bestaat uit:Knielappen, straathamer, moker, draadpinnen, draad, meetband, krijt, waterpas en afreibalk.

Een stratenmaker gebruikt de volgende machine’s: Knipmachine, trilmachine en laser.

[sgmb id=1]